Trgovački sud u Zadru odbio je tužbu Contusa d.o.o. u stečaju, kojom se htjelo ništavnom proglasiti ugovore kojima je nekadašnji vlasnik Jago Kozina preuzeo imovinu tadašnjeg autoprijevoznika, prije nego je ono otišlo u stečaj 2009. godine. Kozina je 2006. i 2007. godine prenio vlasnička prava Contusa na društvo Murvica d.o.o., odnosno oko 8 tisuća četvornih metara zemljišta u Murvici, koje je kasnije prodano Krašu kako bi tamo sagradio skladišni centar.

Kraš je promijenio planove, preselio se u Dugopolje, a kasnije nije uspio prodati zemljište, jer je na njemu u stečajnom postupku upisana zabilježba. Presudom iz 2013. bilo je naloženo da Kraš vrati zemljište u stečajnu masu, ali je ona ukinuta odlukom Visokog trgovačkog suda. Kao alternativu vraćanju zemljišta stečajni upravitelj Milan Ljubičić tražio je da Kozina u stečajnu masu uplati 328.314 eura, ali je i u tome odbijen.

Ljubičić je tvrdio da je Kozina u trenutku prodaje znao da Contusu prijeti stečaj, a na račun firme nikada nije uplaćena kupoprodajna cijena iz ugovora. Osnovao je trgovačko društvo Murvica plus d.o.o., s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a onda Ugovorom o prijenosu poslovnog udjela prenio na drugu osobu većinski poslovni udio.

Kozina se usprotivio tužbi, navodeći da je Contus prethodne poslovne godine (2005.) ostvario dobit od čak 5.529.705 kuna. Kako ta dobit nije podizana, a isključivo pripada vlasniku poslovnih udjela, plaćanje je obavljeno knjiženjem prebijanja. "Tu radnju može provjeriti, i sada, svaka dobronamjerna, pa čak i polupismena, knjigovodstvena osoba", ustvrdio je Kozina. Osim toga, Contus nije imao svoj vlastiti poslovni prostor, namijenjen garažiranju i servisiranju autobusa, pa je kupljeno šumsko zemljište, s obećanjem da će Općina Murvica uskoro odobriti prenamjenu u građevinsko.

- Vrijeme je prolazilo, a prenamjena nije dobila zeleno svjetlo, ni do trenutka kad sam zemljište bio prisiljen prodati. Tijekom 2006. godine imao sam teških problema s kamatarima među koje, pored nekoliko drugih, spadaju Z. V. iz Zagreba (na kojeg je prenesen udio u Murvici plus) i M. F. (imena navedena u presudi, pr. a.). Apetiti su im postali megalomanski, pa bez obzira koliko sam im novca vraćao, po njihovim računicama, dug je stalno rastao, te dosegao astronomske iznose, što je bilo nemoguće otplatiti. Pritiskali su me i ucjenjivali na različite načine da bi na kraju počeli prijetiti likvidacijom cijele moje obitelji. U takvoj situaciji, kad se čovjek nađe pred zidom, traži bilo kakvo rješenje, da umiri «silnike». Da bih se oslobodio gospodina V, u dogovoru s njim, morao sam posegnuti za kupoprodajom zemlje u Murvici, osnivanjem nove firme Murvica plus, unosom zemljišta u tu firmu, te prodaji firme poduzeću Kraš. Zašto Krašu d.d.? To ni danas ne znam, kao što ne znam kakav je poslovni odnos Kraša d.d. i gospodina V. Od te prodaje zemljišta, osobno, ni kune nisam dobio, svjedočio je Kozina.

Sutkinja Tereza Goreta je odbila tužbeni zahtjev jer zastupnik Contusa ničim nije dokazao da kupoprodajna cijena nije plaćena, niti je u svrhu dokazivanja predložio knjigovodstveno financijsko vještačenje. Osim toga, Kozina je u svom iskazu naveo da je platio kupoprodajnu cijenu, a i bivša knjigovođa Contusa navela je kako je firma u to vrijeme bila likvidna te je bilo sredstava zbog prodaje Merkura. Također, protiv Jage Kozine vodio se kazneni postupak pred Županijskim sudom u Zadru zbog kaznenih djela u gospodarskom poslovanju u kojemu je on nepravomoćno oslobođen optužbe, pri čemu je izvedeno vještačenje kojim se nije našlo nezakonitosti.