U kampanji „Manje oružja, manje tragedija", kojom policija želi potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minskoeksplozivnim sredstvima, tijekom ožujka građani su policijskim službenicima Policijske uprave zadarske dragovoljno predali 12 komada vatrenog oružja, od čega četiri komada automatskog oružja, tri komada poluautomatskog oružja, dva komada repetirajućeg oružja i tri pištolja. Također,predano je 15 komada rasprskavajućeg oružja, od čega 10 ručnih bombi, jedna mina te četiri komada ostalih minsko eksplozivnih sredstava.

Također, građani su predali i 1.206 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje, 50 metara detonatorskog štapina, 1 kg baruta, 7 komada detonatorskih vježbovnih kapisli i 5 komada električnih detonatorskih kapisli.

Dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Travanj je mjesec borbe protiv mina, a 4. travnja svake godine se obilježava Međunarodni dan osvješćivanja o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju.