Udruga Prizma iz Gračaca organizira međunarodnu razmjenu mladih pod nazivom Youth Gardeners, koja će se održati u Velom Ižu od 24. do 30. travnja 2021. godine i na kanarskom otočju u listopadu 2021. godine. Ukupno 28 mladih osoba u dobi od 18 do 30 godina, iz Hrvatske, Grčke, Portugala i Španjolske će tijekom projekta razmijeniti iskustva i znanja o vrtlarstvu, uzgoju povrća i začinskog bolja te zajedničkim snagama doprinijeti izgradnji javnih vrtova i krovnih vrtova za potrebe zajednice.

- Ako volite prirodu, raditi rukama i ako želite promovirati zdrav način života pridružite nam se u vrtu na razmjeni mladih pod nazivom Youth Gardeners. Udruga Prizma traži jednog sudionika iz Hrvatske. Pri odabiru sudionika prednost imaju članovi i volonteri udruge Prizme te mladi s područja Zadarske županije, a ako ste osoba s manje mogućnosti, pružit ćemo vam posebnu podršku. Obavezno je sudjelovanje na obje razmjene mladih. Odabrani sudionici će trebati aktivno sudjelovati u pripremi aktivnosti razmjena te će imati domaću zadaću između dvije razmjene mladih, navode iz udruge.

Prva razmjena mladih održat će se na otoku Ižu, u Velom Ižu od 24. do 30. travnja 2021. god. Smještaj je osiguran u apartmanima. Važno je znati da na otoku Ižu nema vodovoda te da je kišnica glavni izvor vode za potrebe kućanstva. Zbog toga je potrebno odgovorno ponašanje prema vodnim resursima.

Druga razmjena mladih održat će se na kanarskom otočju u gradu Las Palmas u listopadu 2021. godine. Točan datum održavanja razmjene mladih će biti komuniciran na vrijeme. Smještaj je osiguran u hostelu Atlas.

Za sudjelovanje u projektu je potrebno ispuniti prijavnicu koju možete pronaći na mrežnoj stranici Udruge Prizma. Prijave se zaprimaju do 9. travnja 2021., a prijavljeni će biti obaviješteni o rezultatima 10. travnja 2021.

Odabranim sudionicima je osiguran smještaj, hrana, materijal i oprema, a troškovi puta pokriveni u punom iznosu.