Kraj posljednje sjednice Županijske skupštine u ovom sazivu obilježile su uobičajene zahvale, ali i isprike.

- Hvala svima na doprinosu u radu protekle četire godine, napravili smo veliki iskorak i popeli se za 7 stepenica na ljestvici uspjeha. Posljednja godina mandata trebala je biti šlag na torti, no nažalost, dogodio nam se Covid. Ipak pokazali smo da se sa svime možemo nositi. Žao mi je što se danas nismo mogli vidjeti uživo. Ispričavam se ako sam koga uvrijedio, želim svima svako dobro i da ostanimo svi zdravi, poruka je vijećnicima koju je župan Božidar Longin uputio preko online platforme Zoom.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Željko Šoša smatra kako sada treba zaboraviti i na udarce ispod pojasa.

- Ponekad je bilo i žučnih rasprava, ali želim vjerovati da je sve bilo za boljitak građana, poručio je Šoša.

Revijalnu atmosferu prekinula je Ksenija Gregov, koju je nešto ranije zbog neprimjerenog tona upozorila predsjednica Županijske skupštine Nevenka Marinović.

- Ispričat ću se pojedinima, a onima drugima ne. Znaju oni tko su oni. Ovo je bio najgori saziv ikad i ne ponovio se! Mene u politici više nećete vidjeti. Možda župan plati kavu ako se sretnemo, rekla je Gregov.

S njom se nije složila Marinović.

- O kvaliteti odlučuju birači, a oni nikad ne pogriješe, pa smatram da nisu pogriješili ni kada su birali ovaj saziv. Želim svima uspješnu i fer kampanju za novi saziv, poručila je Marinović prije odjave današnje sjednice.