Jučerašnje vremenske prilike iznenadile su mnoge vozače, a pogotovo one koji su krenuli u planine. Iako su prognoze danima unaprijed najavljivale dolazak niskih temperatura, jakog vjetra i snijega, bilo je onih koje je ovaj proljetni snijeg ipak iznenadio. Ili jednostavno nisu marili na upozorenja. 

Tako je HGSS Zadar imao posla na Majstorskoj cesti na kojoj je evakuacija dvije muške osobe trajala sve do 00:15 sati.

Kako navode, muškarci su krenuli na put Majstorskom cestom, koja je u ovo doba godine zatvorena za javni promet, da bi ih u vršnom djelu podno Tulovih greda uhvatio jaki snijeg. 

Putem Županijskog centra 112 i policije uspjeli su dobili HGSS koji je dojavu o zarobljenima u snijegu dobio oko 18:45 sati. Ekipa iz Starigrada sa terenskim vozilom odmah kreće prema lokaciji, ali ubrzo moraju odustati jer su nanosi snijega previsoki i vozilom se ne mogu probiti do osoba. Odlučeno je da iz Zadra kreće drugo terensko vozilo sa Quadom na kojem su montirane gusjenice za vožnju po snijegu. Kod njih su došli oko 23 sata, a do 00:15 sati bili su evakuirani, spušteni i predani prijateljima koji su ih čekali u podnožju. Vozilo je ostalo na cesti pod snijegom čekajući malo toplije vrijeme.

U isto vrijeme, zaprimljen je i drugi poziv od osoba koje su sletjele s ceste na području Mazina. Ponuđena im je evakuacija, ali su oni odbili napustiti vozilo. 

- Naglašavamo da nismo vučna služba i nemamo adekvatnu mehanizaciju, niti smo ovlašteni izvlačiti vozila. Svakako apeliramo na vozače da se pridržavaju HAK-ovih upozorenja te po vremenskim prilikama kakvima smo imali priliku vidjeti jučer, ne kreću na put ako baš ne moraju, poručuju iz HGSS-a.