Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc rekao je, jučer gostujući u HTV-ovoj emisiji "Studio 4", kako bi u Hrvatskoj trebalo uvesti obavezno cijepljenje za one osobe koje rade u zdravstvu, slično kao što je Italija uvela.Naglasio je kako je cijepljenje vrlo bitno te da u Zadarskoj županiji očekuju dolazak velikog broja doza cjepiva.

- Samo je sada pitanje hoće li se svi odazvati, žele li se cijepiti i tako zaustaviti pandemiju, dodao je.

Dodao je da se on cijepio kao i njegovi kolege u bolnici, te se sada osjeća psihički puno bolje. On ne zna za osobe koje su se dva puta zarazile koronavirusom, ali poznaje osobe koje su se cijepile te su se nakon toga zarazile koronavirusom, ali je njihova klinička slika bila puno blaža.

Komentirao je i isporuku lijekova. Karuc je dodao da je i u Općoj bolnici Zadar situacija slična kao i u bolnicama u ostatku Hrvatske.

- Lijekova imamo za jedan tjedan, ali su nam pri kraju anestetici, te se radi na rješavaju toga problema. Lliječnici su umorni od cijele situacije, rekao je Karuc.

Što se tiče koronavirusa, ne misli da postoje mikrožarišta u samom gradu ili u županiji, nego da je situacija u Zadru otprilike kao u cijeloj Hrvatskoj.

- Sada se susrećemo sa širenjem britanskog virusa koji je vjerojatno zarazniji nego ostali i više pogađa mlade ljude. Točan je podatak da je postotak tih mlađih ljudi veći, no nije to tako dramatično kao što se želi pokazati. Mjere su dobre, učinkovite, samo je veliki problem što se mi tih mjera stvarno ne držimo, kazao je Karuc.