Gotovo pola godine od otvaranja ponuda, iz Odvodnje su obavijestili javnost kako je ravnatelj Grgo Peronja danas donio odluku o izboru izvođača za projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane.

- Kao najpovoljnija ponuda u postupku javne nabave odabrana je ponuda Ludwig Pfeiffer Hoch- und Tiefbau GmbH & Co. KG. Vrijednost radova po Ugovoru iznosi 258.703.691,99 HRK bez PDV-a, izvijestili su iz Odvodnje. 

Uz izabrane Nijemce za kapitalni posao u Zadru natjecali su se i Slovenci. I jedni i drugi dostavili su vrtoglave ponude, koje su za gotovo 70 milijuna kuna veće od procjene vrijednosti radova. No Odvodnja je uspjela dobiti suglasnost kontrolnog tijela za odabir izvođača, što znači da će se osigurati ta velika razlika.

Riječ je o jednoj od ukupno tri gradbene cjeline aglomeracije, koja pokriva gotovo cijeli grad - od Crvenih kuća do Dikla. Ako ne bude žalbe, ugovor s izvođačem bit će potpisan u svibnju, nakon čega će se odrediti dinamika radova.

Iz Odvodnje su naveli što sve obuhvaćaju radovi:

Projektom će biti obuhvaćeno proširenje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda grada Zadra te rekonstrukcija vodovodne mreže, što uključuje:

- 36.661 m gravitacijskih cjevovoda, 1.859 m tlačnih cjevovoda, 5 crpnih stanica i 2.690 priprema za kućne priključke

- sanacija sustava odvodnje metodama bez raskopavanja u duljini od 1.500 m s rekonstrukcijom/sanacijom postojećih okana i kućnih priključaka

- rekonstrukcija sustava odvodnje zamjenom gravitacijskih cjevovoda u duljini od 1.286 m s rekonstrukcijom/sanacijom postojećih okana i kućnih priključaka te rekonstrukcije 865 m tlačnog cjevovoda

- nadogradnja CS Borik sa cjelovitom automatikom i NUS

- izvedba spojnog cjevovoda UPOV Borik - UPOV Centar - 1.854 m gravitacijskih cjevovoda, 1.021 m tlačnih cjevovoda i 2 crpne stanice

- neizbježne rekonstrukcije sustava vodoopskrbe uslijed proširenja sustava odvodnje grada Zadra - 21.476 m vodoopskrbnih cjevovoda i 1.720 priključaka na vodoopskrbu.