Medicinska škola Ante Kuzmanića dobro je prošla na javnoj nabavi za izradu izvedbenog projekta radova na adaptaciji i dogradnji škole u zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma (Hotel Čazma), u koji bi se u cijelosti izmjestila Medicinska škola.

Svih pet pristiglih ponuda niže su od procjene vrijednosti tog posla koja je iznosila 400 tisuća kuna bez PDV-a, odnosno pola milijuna kuna s PDV-om. Najnižu ponudu u iznosu od 197.260 kuna (bez PDV-a) dostavila je Helion group iz Osijeka. Za posao se još natječu: Valenčak iz Našica (198.000 kuna), zadarski AB Forum (200.000 kuna), čiji su arhitekti izradili glavni projekt, zagrebački UPI-2M (300.000 kuna) te zagrebački Eko-plan (315.000 kuna). Slijedi postupak pregleda i ocjena ponuda nakon kojeg će se odabrati projektantski ured koji će u roku od 60 dana izraditi izvedbeni arhitektonski, strojarski i elektrotehnički projekt, strojarski projekt termotehničkih i plinskih instalacija, projekt sprinkler instalacije te troškovnike za sve struke.

Podsjetimo, nova lokacija škole nalazi se u neposrednoj blizini zdravstvenih ustanova koje služe kao vježbovni poligon Škole - Opća bolnica Zadar i Poliklinika Opće bolnice Zadar. Kako učenice i učenici škole svakodnevno izvode stručnu praksu u ovim ustanovama te paralelno pohađaju nastavu, nužna je prostorna blizina među ustanovama što se ovim preseljenjem lokacije Škole osigurava. Za dva europska projekta - unaprjeđenje infrastrukture i uspostavu regionalnog centra kompetentnosti Medicinskoj školi odoboreno je oko 90 milijuna kuna, a samo na ovaj projekt obnove zgrade otpada 48 milijuna.

Razdoblje projekta koji se odnosi na samu adaptaciju škole je do 21. rujna 2023. godine, što znači da bi mladi zadarski medicinari već za dvije i pol godine mogli sjesti u klupe u novoopremljenom objektu.