Proteklog vikenda (9.-11. travnja), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom pojačanog nadzora prometa na cestama kontrolirali 374 vozila i vozača, a poduzeli 94 represivne mjere.

Alkotestirano je 87 vozača, od kojih je 14 bilo pod utjecajem alkohola, 35 vozača nije poštivalo prometni znak, dok ih je 25 prekoračilo propisano ograničenje brzine. Iz prometa su isključena 22 vozača i jedno vozilo.

Vožnja pod utjecajem alkohola

U nedjelju, 11. travnja u 20.25 sati u Ulici Nikole Tesle u Gračacu, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 40-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Opel zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,22 g/kg, a što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nedozvoljena brzina

U subotu, 10. travnja u 21.27 sati na cesti D-306, između Kožina i Petrčana policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim vozilom BMW, nedopuštenom brzinom od 157 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 90 km/h. 

Vozaču je izdan Obvezni prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom od 5.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jedan mjesec.