Potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Zadar Sandro Lovrinović poslao je priopćenje naziva "Studentski pokazi za prigradska naselja su privilegij". Prenosimo ga u cijelosti:

- Koliko vladajući brinu o studentima, a samim time i o demografskoj slici naše županije, govori podatak da studentski pokaz studentima prigradskih naselja grada Zadra subvencionira jedino općina Vrsi, dok studentima s otoka Ugljana, Pašmana, Dugog otoka ili Otoka Iža prijevoz subvencionira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Ovo su podaci dostavljeni od strane tvrtke „Liburnija d.o.o.".

Ovaj podatak sumira 30 godina HDZ-ove vlasti u Zadarskoj županiji. Vladajući u sve ovo vrijeme nisu uspjeli omogućiti studentima besplatno korištenje javnog prijevoza te, drugim riječima, aktivno odmažu mladima u njihovoj namjeri da postanu dio akademske zajednice.

Da bi stvar bila bolja, cijene mjesečnih studentskih pokaza su, u pravilu, uvijek veće od 400 kuna, a za neke sredine veće i od 600 kuna. Primjer je studentski pokaz za Posedarje koji iznosi 540 kuna mjesečno! Mjesečni pokaz za studente iz Maslenice iznosi 620 kuna! Starigrad iznenađuje sa 680 kuna mjesečno! Tu su još Galovac (500 kn), Nadin (600 kn), Nin (500 kn), Novigrad (650 kn), Obrovac (700 kn), Pakoštane (650 kn), Ražanac (560 kn), Sukošan (470kn), Sv. Filip Jakov (560 kn), Zemunik Donji (470 kn) i Polača (650 kn).

Ovo su samo neki od primjera, svi primjeri vidljivi su na web stranicama Liburnije. I ovo je samo jedan od dokaza kako HDZ vodi brigu o studentima, o svojim sumještanima, o onima koji bi trebali stvarati budućnost ove županije.

HDZ će, naravno, ponovno u svim tim prigradskim općinama postaviti svoje kandidate za izbore. Božidar Longin već je potvrđen iz Šibenika. I zar sada treba vjerovati kako će ipak početi brinuti o studentima? Vrijeme je da se ova praksa promjeni. Pozivamo sve studente i učenike da izađu na izbore 16. svibnja i izaberu promjene. Radi se o vašoj budućnosti!