Projektiranje nastavka Ulice Franje Tuđmana, od Ulice Nikole Tesle do Ulice Ivana Meštrovića, u rukama je tvrtke GIN-COMPANY kojoj će Grad Zadar za te usluge isplatiti 136.000 kuna. Vidljivo je to iz odluka gradonačelnika Branka Dukića, koje su donesene u siječnju, ali su tek danas objavljene na stranicama gradske uprave.

Upravo je GIN-COMPANY je izradio projektnu dokumentaciju, a bit će zadužen i za nadzor rekonstrukcije Ulice Franje Tuđmana, od Crkve sv. Ivana Krstitelja do Ulice bana Josipa Jelačića. Prilikom predstavljanja novog izgleda te najvažnije gradske transverzale, resorni pročelnik Darko Kasap tada je kao novost javnosti obznanio kako se projektira nastavak rekonstrukcije te najvažnije gradske transverzale.

- Ona se projektira kako bi bila ove godine bila spremna dokumentacija kojom ćemo aplicirati na EU izvore financiranja. Trasa se nastavlja od Trgovačkog suda kroz Vruljicu gdje neće biti nadvožnjaka, kao što se prije planirao zbog koncepta fekalnih voda. Cesta ostaje u istoj razini, nastavlja se prema Ulici Ivana Meštrovića i tu se preko rotora spaja na Put Dikla (početni dio te ulice preimenovan je u Ulicu Denisa Špike), izvijestio je Kasap.