Jedan od načelnika koji neće nastaviti svoj posao u novom mandatu je načelnik Općine Tkon Goran Mušćet. On je 2013. godine preuzeo vlast od dotadašnjeg načelnika Danijela Katičina, sada ravnatelja Parka prirode Vransko jezero, što je potvrdio i na sljedećim izborima 2017. godine.

Na izborima za novo Općinsko vijeće Mušćeta neće biti, ali će podržati Anđela Palaškova, nositelja Nezavisne liste mladih općine Tkon. S druge strane ponovno će biti Katičin, ali ne Danijel, već njegov brat Boris Katičin, koji se s Mušćetom natjecao 2017. godine. Tada je izgubio za svega sedam glasova, pa se nada da bi na ovim izborima, s nezavisnom listom "Složno za Kun i Ugrinić", mogao preokrenuti situaciju.

- U svojim nastojanjima želimo zastupati sve ljude, otočanke i otočane, mlade i stare. Zalagat ćemo se i dalje uporno pored ostalog i za betoniranje zapuštenih ulica i postavljanje rasvjete tamo gdje je nema. Želimo također čim prije institucionalno zaštititi našu baštinu, stare zanate, priče i običaje koji nas otočane čine posebnim i atraktivnim. Osim betonskih mega skupih projekata trebaju nam uredne prirodne plaže koje skupa s obalom, autohtonim domaćim krajolikom, putovima i šumom treba zaštititi za sadašnje i buduće naraštaje, ističe Katičin.

Preuzmu li vlast, potaknut će realizaciju kapitalnih projekata koji su već godinama u tijeku poput Nove trajektne luke ili Arca Adriatica te iznimno važnih projekata koji još nisu započeti, poput kanalizacije i zaobilaznice.

- Zalagat ćemo se da se više mladih nalazi u tijelima, poduzećima i društvima lokalne samouprave. Također se zalažemo za više mladih u poduzetništvu i tražimo bolju stimulaciju za njihov angažman. Otočna smo općina mladih, ribara, maslinara i poduzetnika i želimo uspostaviti Ribarski radio Kun. Nova sportska dvorana je realna potreba na čemu ćemo kontinuirano raditi, poručuje Katičin, inače umirovljeni kapetan i predsjednik Instituta za pomorsku baštinu.

HDZ u ovoj općini nema svoj ogranak te će ove dvije liste najvjerojatnije biti i jedine koje će se natjecati za vlast.