Eurowings, niskotarifni avioprijevoznik iz Lufthansa grupacije, u svibnju će obnoviti promet prema više hrvatskih zračnih luka te ukupno imati čak 10 redovnih linija prema četiri hrvatske zračne luke, javlja portal Croatian Aviation.

Ova kompanija trenutno prometuje na tri međunarodne linije prema Hrvatskoj (jedna prema Zagrebu i dvije prema Splitu), a u svibnju će obnoviti promet na njih još sedam. Zadarska i riječka zračna luka tako će u svibnju dočekati prve zrakoplove ove aviokompanije u ovogodišnjem ljetnom redu letenja. Linija Stuttgart - Zadar - Stuttgart prometovat će od 23. svibnja, jednom tjedno, nedjeljom, dok će linija Köln - Zadar - Köln prometovati od 22 svibnja, također jednom tjedno, subotom.

Eurowings će u svibnju obaviti gotovo 100 rotacija na 10 međunarodnih linija prema i iz četiri hrvatske zračne luke, pri čemu će najveći broj sjedala biti ponuđen prema Zagrebu i Splitu. U lipnju možemo očekivati veći broj tjednih operacija na navedenim linijama, kao i uvođenje dodatnih te obnavljanje prometa ovog prijevoznika prema pulskoj zračnoj luci. Na svim linijama prema Hrvatskoj u svibnju su najavljeni zrakoplovi iz A320 obitelji.