Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 18. travnja 2021., u službi dežurstva, ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1985.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine razbojničkom i kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 36-godišnjak 16. travnja 2021. u Zadru, došao u jedan trgovački centar i, u namjeri da se nepripadno materijalno okoristi, uzeo više artikala s police trgovine te pokušao izaći bez da ih je prethodno platio. Osnovano se sumnja da je potom, kada mu je prišao zaštitar u tom trgovačkom centru i zatražio da vrati otuđene artikle, počeo se udaljavati iz trgovačkog centra te, u namjeri da zadrži otuđene artikle, udario zaštitara u glavu i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.