Trgovački sud u Zadru produžio je blokadu bezvrijednih dionica Rena Sinovčića i Dalibora Zebića koje imaju u Nogometnom klubu Zadar s.d.d. Pri preoblikovanju kluba radilo se o milijunskim iznosima koji su ušli u temeljni kapital kluba, pa je tako na temelju ranijih pozajmica Sinovčiću pripalo 119.192 dionica, nominalne vrijednosti 24 milijuna kuna, a Zebiću 6.758 dionica nominalne vrijednosti od 1,35 milijuna kuna. Sinovčić je sa svojim udjelom bio drugi po veličini dioničar kluba, odmah iza Grada Zadra, a kako mu je država po izbijanju afere Ribar blokirala dionice, njima nije mogao raspolagati. Jedan od razloga odlaska NK Zadar u stečaj bila je i ova zamršena vlasnička situacija, za koju se nije znalo kada bi se mogla rasplesti.

U najnovijoj odluci Trgovački sud u Zadru, po sutkinji Ardeni Bajlo, u sudski registar unio je zabilježbu produljenja privremene mjere Sinovčiću i Zebiću, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, koji je produžio privremenu mjeru osiguranja oduzimanja imovinske koristi, određenu rješenjem suca istrage Županijskog suda u Zagrebu od 3. prosinca 2014. godine.

Kako je u tijeku stečajni postupak u kojemu će se klub likvidirati nakon prodaje nešto zaostale imovine, čime će se namirivati samo prvi isplatni red u kojemu su bivši zaposlenici i država, jasno je da se radi o bezvrijednim "papirima" kojima Sinovčić i Zebić ne bi mogli raspolagati sve da im se ukine sudska mjera.

Zajedno s njihovim dionicama propast će i dionice Grada Zadra, unesene u kapital temeljem prijenosa duga prema državi i izravnom uplatom jednog milijuna kuna, dionice Vodovoda, koji ih je preuzeo na ime 3 milijuna kuna duga, kao i drugih osnivača koji su se nadali da će na ovaj način naplatiti potraživanja.