Iako kampanja za lokalne izbore službeno započinje 1. svibnja, ona se već ozbiljno zahuktala čemu svjedoče prizori sa subotnje špice na Narodnom trgu koji je bio ispunjen kandidatima za gradonačelnika Grada Zadra i župana Zadarske županije koji su skupljali potpise građana.

Kako su medijima najavili već u četvrtak, kandidati MOST-a - kandidat za gradonačelnika dr. Rade Škarica i kandidat za župana dr. sc. Đani Bunja te njihovi zamjenici Mladen Malta i Ivan Matić građanima su uz podršku saborskog zastupnika Nikole Grmoje Zadranima dijelili sadnice cvijeća i balone za najmlađe.

Enio Meštrović alias Ričard, uz kojeg je s građanima ćakulao dr. Ivica Žuvela, u sebi svojstvenom izdanju je "ukrao show", te svoje potpisnike darivao svežnjevima mlade kapule i pivama. Kod plavog HDZ-ovog štanda građane su "s osmijehom", slično kako glasi njihov slogan, dočekivali aktualni gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin.

Posebno veselo bilo je kod koalicije "Srcem za Zadar", odnosno kandidata Marka Vučetića i Zlatka Marasovića kojima su se pridružili Jure Zubčić, Erol Gaši i Marjana Botić. Ispred Gradske lože čak se i zasviralo, a glas je pustio Duje Stanišić.

U Zadar su došli i Virani, predvođeni Mariom Skelinom i Antoniom Vučetićem, kandidatima za gradonačelnika i župana političke platforme Nezavisne liste, HNS, HSLS i DSU.

Na Trgu je bio i naš fotoreporter Krešimir Sorić koji je preizborni politički šušur zabilježio u velikoj fotogaleriji!