Zadarski HDZ u četvrtak će predati liste koje su u utorak odlučene na Gradskom i Županijskom odboru.

Na obje liste zadnje mjesto kao mjesto potpore imat će Božidar Kalmeta. Ovaj put bez preferencijalnih glasova kojih nema na lokalnim izborima. Predvodnici lista bit će kandidati za gradonačelnika Branko Dukić i kandidat za župana Božidar Longin.

Iza Branka Dukića na listi za Gradsko vijeće je Šime Erliić, predsjednik GO HDZ-a, koji kao državni tajnik ne može biti vijećnik. Na listi nema HDZ-ove veteranke Elvire Sterle koja je, kažu izvori iz HDZ-a, sama odustala nakon dva mandata, naravno zbog problema koje ima sa svojom firmom. Nema ni Ive Dunatov, niti Rade Šimičevića, a iz igre je ispala i dr. Melanija Ražov Radas. To ne znači da su liječnici odustali od politike u Zadru.

Visoko je plasiran dr. Dario Nakić, jedan od šestero liječnika koji su se uključili na obje liste, kao i dvije nove ravnateljice srednjih škole (Anita Basioli i Zdenka Sršen Juričević) te dvoje doktora znanosti. Zadarski HDZ-ovci ponosni su s osvježenjem, a imaju, kažu, i dovoljnu zastupljenost žena.

Ravnateljica Gradske knjižnice, Doroteja Kamber Kontić, našla se na listi za Županijsku skupštinu. Drugi na toj listi je dr. Željko Čulina, a uz njega su se kandidirali dr. Sanja Delin, Marijana Nadinić, dr. Neven Birkić te dr. Nediljko Jović, sve liječnici iz zadarske bolnice. Iz zdravstvene struke je i stomatolog u Novigradu, dr. Miljenko Ćoza.

Iz HDZ-a su se pohvalili kako na listi za Gradsko vijeće imaju predstavnika iz sporta: uz Tomislava Troskota iz KK Diadora, na listi će biti stolnotenisač Davor Karlović, brat Denisa Karlovića, bivšeg gradskog vijećnika. Uzdanice su im Karmela Jelčić, Željko Skukan, Violeta Valjan Vukić, Željko Skukan, Kristina Vukić, Jurica Bosna te Anamarija Botica Miljanović uz one od ranije - Marjanu Bakmaz, Milenu Ikić, Damira Burčula, Antu Kolegu te Bruna Milina koji je treći na listi.

Na listi za Županijsku skupštinu ostaje puno više imena iz prijašnjeg saziva. No, nema više Željka Lončara, ali je zato kandidiran Davor Lončar, bivši zastupnik i dugogodišnji načelnik Poličnika. Imena kandidata koalicijskih partnera čine nam se već viđena.