Zadnji dan travnja trebao je biti i zadnji dan radova na izgradnji Osnovne škole Novi Bokanjac, no iz naše fotogalerije vidljivo je kako još nisu privedeni kraju. Iako je zgrada gotova, njezina okolina je još uvijek nesređena.

Zbog čega je ugovoreni izvođač Krekić Avangard probio i ovaj rok, koji je već prolongiran sa siječnja na travanj, pitali smo resornog pročelnika Darka Kasapa.

- Izvođač je zatražio produljenje roka zbog problema koje im je donio Covid-19. Drugi razlog za produljenje roka je izgradnja predspoja na novu kanalizaciju, za što se moralo čekati novo projektantsko rješenje. Nadzor je prihvatio, a mi smo odobrili novi rok koji je 30. lipnja, rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje.

Radovi, vrijedni 38.5 milijuna kuna, započeli su u listopadu 2019. godine. Nakon odlaska djelatnika Krekić Avangarda, slijedi opremanje škole koje će financirati Zadarska nadbiskupija kao jedini osnivač škole od kojeg su, podsjetimo, roditelji dobivali odbijenice za upis djece.

Datum otvaranja škole još nije poznat, ali se zna kako to neće biti na početku, već tijekom školske godine 2021./2022.