Iz Općinskog državnog odvjetništva danas su izvijestili javnost kako su, zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela, zatražili istražni zatvor protiv 43-godišnjeg državljana Srbije koji je u petak oko 20:15 sati u Ulici Franka Lisice teško ozlijedio 34-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

No sudac istrage je odbio takav prijedlog državnog odvjetnika, te je osumnjičeniku umjesto istražnog zatvora odredio mjere opreza. Podnijet ćemo žalbu, najavili su iz odvjetništva uz više detalja o samom događaju. 

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 43-godišnjak, nakon što se dogovorio da se zbog rješavanja nesuglasica nađe s oštećenikom, u cilju da ga teško tjelesno ozlijedi, prvo ga nožem porezao po nadlaktici ruke pa je oštećenik počeo bježati, a potom ga je sustigao i srušio na tlo. Osnovano se sumnja da je tada, dok je oštećenik ležao na tlu, s obje noge skočio na potkoljenicu oštećenikove desne noge pri čemu je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu, priopćili su iz DORH-a nakon ispitivanja koje je provedeno 2. svibnja, u njihovoj službi dežurstva.