Iz dvorišta Muzeja antičkog stakla u kampanju je danas krenuo Božidar Longin, kandidat koalicije HDZ-a za zadarskog župana. Na mjestu s kojeg je, kako je kazano, HDZ krenuo u brojne pobjedničke kampanje, Longin je predstavio svoju listu, koalicijske partnere, ali i iskoristio simoboliku datima - 5. 5., kako bi predstavio pet ključnih odrednica svog programa: sigurna županija, snažna županija, solidarna županija, pametna županija i plavo-zelena županija.

- Zadarska županija i dalje je jedan od najrazvijenijih krajeva naše Domovine. I u doba najveće krize, zaposlenost je ne samo očuvana, nego i povećana. Naša je županija jedno veliko gradilište jer se realiziraju brojni projekti kako u zaleđu, tako i na otocima i priobalnom dijelu županije. U tijeku je rekordan investicijski ciklus od 3,4 milijarde kuna koji je zalog sigurne budućnosti naših stanovnika jer svi se projekti i realiziraju prvenstveno radi njih. Stoga sam uvjeren da ćemo i dalje zajedno nastaviti graditi snažnu i uspješnu Zadarsku županiju, rekao je Longin, pozdravljajući svoje kolege s liste, koalicijske partnere, ali i zadarskog gradonačelnika Branka Dukića i predsjednika ŽO HDZ-a Božidara Kalmetu.

Longin je rekao kako u sljedećem mandatu želi zdravstvo koje će biti otporno na nove izazove, prometnu povezanost ka temelj poticajnog poslovnog okruženja, cjelogodišnji turizam, povećavanje kvalitete obrazovanja...

- Upravo je u izradi Studija za modernizaciju i izmještanje željeznice sa sadašnje trase. Proširenjem kapaciteta Zračne luke Zadar te povezivanjem luke Gaženice s željezničkim prometom, stvorit ćemo preduvjete za stvaranje intermodalnog čvorišta koje će doprinijeti ne samo razvoju turizma, nego i razvoju cjelokupnog gospodarstva, istaknuo je Longin.

Kao prva županija u Hrvatskoj koja uvela mjeru sufinanciranja smještaja u privatnim domovima za starije i nemoćne u sljedećm mandatu naknadu će povećati s 500 na 800 kuna. Na samom zaključenju programa kao novost je predstavio premijeru videoprojekcije budućeg skloništa za životinje na Bokanjcu, čija gradnja počinje u drugoj polovici ove godine.