Dr. Ivo Žuvela koji je već godinama nositelj ginekološke ambulante Doma zdravlja u Benkovcu, moguće je da ode u privatnike.

- To je jedna od ideja, jer je postalo teško raditi u sustavu u kojem liječnik nije adekvatno plaćan za ono što radi. Jako puno mojih kolegica i kolega odlazi u privatnike, kazao je dr. Žuvela koji je na bolovanju. On je u kampanji kandidat za župana, pa kaže kako sve ovisi o ishodu izbora.

- Ja ne idem u borbu da izgubim, ističe poznati ginekolog.

Dr. Žuvelu u ambulanti, gdje se godinama skrbi o pacijenticama iz Benkovca i  okolice, mijenjaju dvije ginekologinje Doma zdravlja u Zadru: dr. Ivana Šimunović, zaposlene u veljači prošle godine te posljednja akvizicija zadarske ustanove: dr. Lara Spalldi Barišić.

Krajem ovog mjeseca, Dom zdravlja će, prema najavi ravnateljice dr. Renate Bek, dobiti svog završenog specijalizanta - dr. Marka Dragića. Po položenom specijalističkom ispitu, on je obavezan ostati pet godina i četiri mjeseca u Domu zdravlja, koliko je trajala specijalizacija.

Budući specijalist ginekologije, dr. Dragić prvo će biti zamjena i to dr. Šimunović koja odlazi na bolovanje, a kao takav će mijenjati i dr. Žuvelu u Benkovcu koji je na bolovanju do daljnjega. Hoće li on i preuzeti tu ambulantu, ovisit će o izborima i odluci dr. Žuvele.