"Danas je prestalo kucati veliko srce našeg dobrog ravnatelja Svetka Perkovića", službeno su javnost izvijestili iz Pomorske škole Zadar putem dirljive objave koju prenosimo u cijelosti:

Rijetki su ljudi koji se rode s takvim neumornim optimizmom koji je isijavao iz njega prema svima. Uvijek. I bez iznimke.

Uz njega kao vođu, kao kapetana našeg broda znanja sve se činilo lako. Za njega nisu postojali problemi, samo izazovi a više od ičega naš Svetko je volio dobar izazov.

Punih 27 godina Pomorsku školu Zadar je vodio k najvećim obrazovnim i odgojnim postignućima. Od škole je stvorio brend i ugled koji onda danas uživa. Iako je uvijek govorio kako je to zasluga svih nas da nije bilo njega za kormilom škola ona ne bi bila jednostavno prva... On je uvijek vodio primjerom.

Najvažnija lekcija koju nas je naučio je bila kako je učenik u središtu našeg interesa. Pri tome nije bilo bitno kakav je učenik bio kao učenik već kakav je kao čovjek. S neizmjernom lakoćom mogao je doprijeti i motivirati svakog učenika, svakog nastavnika, sve koje je susreo.

Od Svetka se ne možemo oprostiti, on je dio nas i dio ove škole i znamo da od nekud gore on od danas gleda na nas dolje. Znamo da mu je u rukama gitara, na licu osmijeh a nebo ispunjava njegova pjesma kao što je nekad ispunjavala našu školu... četrnaest palmi....na otoku sreće...