Nakon provedenog istraživanja, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru danas je podiglo optužnicu protiv 47-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

U optužnici se okrivljeniku stavlja na teret da je 11. travnja došao do bravarske radionice u u Ulici Nikole Tavelića u Zadru, u vlasništvu oštećenika, te otključao lokot ulaznih vrata ključem kojeg je pronašao u blizini i u radionici na hrpu stavio razne alate i dijelove vozila te zalio benzinom alate i dijelove vozila i zapalio ih. Okrivljenika se tereti da je navedeno učinio svjestan da se navedena radionica nalazi u gusto naseljenom dijelu grada okružena obiteljskim kućama, kao i da potpaljivanjem vatre može ugroziti imovinu i ljudske živote i pristajući na to. Širenje požara je spriječeno zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca JVP Grada Zadra.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je nakon toga otišao do obližnje Ulice bana Tome Erdodyja Bakača i benzinom namočio tekstilni odjevni predmet koji je postavio na haubu automobila u vlasništvu oštećenice (majka oštećenog vlasnika bravarske radionice) te otvorenim plamenom zapalio tkaninu. Došlo je do požara na vozilu kojeg su ugasili vatrogasci JVP Grada Zadra, izvijestili su iz DORH-a.

Svojim postupanjem prouzročio je štetu u iznosu većem od 20.000 kuna.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.