Roditelji, učenici i nastavnici osnovne škole Šimuna Kozičića Benje proveli su hvalevrijednu humanitarnu akciju za učenike u Banovini koju je prije više od četiri mjeseca razorio potres. U četvrtak navečer vratili su se iz Gline u koju su odnijeli darove, a ni tu neće stati jer su osigurali ljetovanje za čak 15 učenika u Zadarskoj županiji!

- Humanitarnu akciju osmislili smo u tri pravca. Prvi je bio da prvaši sakupe školski pribor (bojice, olovke, kemijske, bilježnice...) za prvaše u Glini. Drugi dio humanitarne akcije, kojeg su koordinirali razrednici, sastojao se od prikupljanja novčanih sredstava, koja smo sakupili u visini od dvije i pol prosječne hrvatske plaće. Konačno, treći pravac je bio osiguranje ljetovanja za 15 učenika iz Gline koje će primiti 15 zadarskih obitelji kada završi nastava. To smo ljetovanje zakazali za 21. lipnja, a trajat će na pet dana, kazao nam je ravnatelj Dražen Adžić, naglasivši da su, unatoč tome što ih je omela korona i online nastava, zajedničkim snagama ovo sve uspjeli sakupiti i organizirati u tek mjesec dana!

Prvi dan učenici će provesti u Zadru, gdje će ih u gradskoj vijećnici primiti gradonačelnik Branko Dukić, a zatim će obići zadarske muzeje. Sljedeći dan mladi Glinjani će ići na izlet u NP Paklenica, a zatim, treći dan, u NP Krka koji za goste osigurali besplatne ulaznice. Četvrti dan ukrcat će se na katamaran G&V Line i posjetiti otok Silbu na kojem je konoba Alavija osigurala hranu i piće.

- Zahvaljujem se svim roditeljima, učenicima i nastavnicima koji su još jednom pokazali veliko srce, ponosno je rekao ravnatelj Adžić.