Od 10. do 29. svibnja u Gradskoj knjižnici Zadar održat će se druga skupna izložba učenika dizajna tekstila u organizaciji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Izložbu čine radovi različitog karaktera koji su dio malih projekata i nastavnih tema odrađenih na predmetima struke: projektiranje, tehnike tkanja i modno crtanje i slikanje. 

Pruža se uvid u rad istoimenog smjera kroz primjere modnih ilustracija, tapiserija, modnih dodataka u obliku torbi, ručno tiskanog tekstila, te otkanih komada. Kroz ovaj obrazovni put učenici razvijaju vlastitu kreativnost u oblikovanju proizvoda umjetničke ili uporabne prirode. Usvajanje tradicionalnih tehnika, kao i primjena novih temelj su za pronalaženje vlastitog načina umjetničkog izražavanja.

Na izložbi je moguće pogledati radove učenika drugih, trećih i četvrtih razreda smjera dizajna tekstila. Najveći doprinos dali su učenici završnih razreda: Marija Kičić, Nina Komać, Edon Havziu i Sara Milak. Kroz njihov rad i razvoj pratile su ih mentorice: Kate Prskalo, prof., Ivana Vitlov prof. i Dunja Dopuđa prof.