Predsjednik udruge Vir bez podjela Frane Vučetić danas je pred zgradom PU zadarske na Putu Murvice, u kojoj se izdaju osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i drugi dokumenti, upozorila na problem ilegalnog prijavljivanja u toj općini, čime se prema njemu manipulira izbornim rezultatima.

- Osobe koje nemaju veze s Virom u nedjelju odlučuju tko će četiri godine voditi Vir. Imamo slučajeve da se suprugina rodbina iz Bibinja prijavljuje da živi u Viru, odgojiteljice iz vrtića su tu prijavljene, a jednu kojoj je adresa 100 metara od moje nikada u životu nisam vidio. Osobama koje su zaposlene u općinskim trgovačkim društvima naređeno je da prijave po jednu ili dvije osobe iz svog kućanstva na adresu u Viru. Ove lokalne izbore moraju odlučivati ljudi koji žive u nekoj sredini, a ovoj lakrdiji treba stati na kraj, rekao je Vučetić, tražeći ostavke, reakciju premijera i predsjednika te reakciju policije, koja bi trebala privesti njega ili pozvati prozvane na ispitivanje.

Ubrzo nakon konferencije odgovorili su kandidati za načelnika i predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir Marino Radović i Antonio Vučetić, tvrdeći da je lažno prijavljivanje birača i kandidata upravo praksa virske oporbe.

- Oporba je zaboravila da je upravo njihov kandidat za načelnika 2013. godine bio današnji kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić, osoba koja nikad nije živjela na Viru. Istu stvar, ta ista oporba ponavlja 2017. godine kada ističu kandidata za načelnika Igora Vučetića koji u isto vrijeme ne živi na Viru. Ali vrhunac današnjeg performansa, koji je prezentiran ispred policijske uprave Zadarske, je upravo član oporbe i kandidat za načelnika SDP-a Šime Vučetić koji uopće, niti danas, ne živi na Viru. Današnja virska oporba, sastavljena od političkih stranaka SDP-a, HDZ-a, MOST-a, Domovinskog pokreta i HSP-a, zapravo je ista politička garnitura koja je na posljednja tri izborna ciklusa (2009, 2013, 2017,) predstavljala političku grupaciju Vir bez podjela. Kako se približava dan lokalnih izbora, oporbene opcije pokazuju znatnu nervozu, pogotovo nakon što su postale svjesne da nemaju podršku birača. Najbolje se to vidjelo prilikom skupljanja potpisa za potporu kandidature gdje smo mi prikupili dvostruko više potpisa birača za naše kandidate, nego sve četiri oporbene liste zajedno, kažu kandidati koje podržava dosadašnji načelnik Kristijan Kapović.