Iz PU zadarske izvijestili su javnost o velikoj noćnoj potjeri. U ponedjeljak iza ponoći policija je dobila dojavu kako je u Zemuniku Donjem, 41-godišnjak protupravno, odnosno protiv njene volje, na silu odvezao 18-godišnju poznanicu. Osobnim vozilom Volkswagen Golf bez registarskih oznaka udaljili su se u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimljenoj dojavi policija je započela intenzivnu potragu za vozilom i osobama, kojom prilikom je u potragu uključen raspoloživi operativni sastav. Oko 02.15 sati na području Poličnika u mjestu Lovinac, policijski službenici su uočili vozilo te su uz zvučne i svjetlosne signale pokušali zaustaviti vozača koji se oglušio te nastavio vožnju. Prilikom bijega vozač je udario u drugo službeno vozilo policije koje se priključilo potjeri, nakon čega se zaustavlja te policijski službenici savladavaju njegov otpor uz uporabu sredstava prisile, a u njegovom vozilu zatečena je i ženska osoba. Vozač je uhićen i priveden u prostorije policije.

Prilikom udara u službeno vozilo, 41-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede (prijelom u području noge), dok je 18-godišnjakinja kao i dvojica policijskih službenika lakše ozlijeđeno.

Nakon ukazane liječničke pomoći, nad 41-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje nakon kojeg je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje na kaznena djela protupravno oduzimanje slobode, prisila prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari.

Također je utvrđeno kako je 41-godišnjak neregistriranim vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom, pod utjecajem alkohola od 1,41 promila alkohola u organizmu te nije postupao po izdanim naredbama, zbog čega se protiv njega podnose optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako doznajemo, policiji je poznat od ranije kao recidivist u počinjenju prometnih prekršaja.