U četvrtak, 13. svibnja s početkom u 17 sati održat će se Stiroporske vratolomije u Parku Vladimira Nazora!

U slučaju kiše radionica će se održati u prostoru Udruge Prizma na adresi Nikole Matafara 2, Zadar.

Za svaku radionicu je osiguran materijal, grickalice i osvježenje. Sudionici će na radionici saznati osnove likovne tehnike koja se koristi i grupno ili u paru, a ponekad i samostalno, razvijati vještine korištenja likovne tehnike. Trajanje radionice je 120 minuta.

Voditelji su Barbara Ivković Cikač, magistra slikarstva i profesorica likovne kulture i Boris Cikač, magistar kiparstva i profesor likovne kulture.

- Prepusti se ritmu i stvaralačkom procesu te otisni svoju kreativnost korištenjem boja i stiropora. Oslobodi svoju kreativnost i otkrij čari likovnih tehnika i elemenata. Kroz seriju od šest radionica "Kreativni kutak" koje će se održavati u Zadru moći ćeš otkriti i naučiti osnove slikarstva, kiparstva, crteža, grafike i fotografije. Koristit ćeš razne likovne materijale, poput olovke, kolaža, slikarske boje, drva, stiropora, kartona i sl. Nakon serije radionica najbolji radovi će biti izloženi na trodnevnom festivalu kreativnosti mladih u Belgiji, najavili su organizatori. 

"Kreativni kutak" provodi se u okviru projekta CommUnity: Build Communities - Create Peace. Organizacija ove radionice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Fonda za unutarnju sigurnost - Instrumenta za financijsku potporu policijskoj suradnji, sprječavanju i suzbijanju kriminala i upravljanju kriznim situacijama i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena tijekom radionice isključiva su odgovornost Udruge Prizma i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije. Europska komisija ne prihvaća odgovornost za korištenje iznesenih informacija. Sadržaj i stavovi izneseni tijekom događaja odgovornost su Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.