Sve do početka svibnja postojala je mogućnost da će se ove godine, na Dan državnosti 30. svibnja, održati vojni zrakoplovni miting - CROIMAS 2021. Održavanje mitinga bilo je planirano prošle godine, prvi put nakon povratka Dana državnosti na stari datum, u okviru čega je bilo najavljeno uređenje šume Musapstan. Korona je ipak učinila svoje, a iako se neko vrijeme špekuliralo kako bi se ove godine mogao održati, zbog nepovoljnih brojki početkom svibnja od svega se odustalo.

- Temeljem Vašeg upita izvještavamo Vas kako je Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o odgodi održavanja međunarodnog zrakoplovnog mitinga "CROIMAS 2021" zbog situacije s bolesti COVID-19, odgovorili su nam iz Ministarstva obrane.

"Nositelj organizacije prvoga hrvatskog međunarodnog vojnog zrakoplovnog mitinga je Ministarstvo obrane, u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom, a operativni nositelj organizacije letačkog dijela aeromitinga je 93. Zrakoplovna baza. Organizatori koji se nadaju kako će ovaj zračni spektakl postati tradicionalan, očekuju više od 100 zrakoplova koji će letjeti s obližnje zadarske zračne luke u Zemuniku. Gledatelji kojih se očekuje više od 100 tisuća, besplatno će moći uživati u vrhunskim akrobacijama iznad Zadra i prekrasnih otoka, a program će trajati 9 sati", stajalo je u ranijoj objavi, koja je na kraju ipak morala biti demantirana.