DVD Jasenice od danas je bogatije za novo vatrogasno vozilo koje zajedno s opremon vrijedi oko milijun i po kuna. 

Riječ je o vozilu koje je korišteno, ali je dobro očuvano i koje će kao takvo biti od velike koristi u slučaju borbe s elementarnim nepogodama. Današnjoj primopredaji nazočni su bili župan Božidar Longin, zapovjednik JVP-a Grada Zadra Željko Šoša i načelnik Općine Jasenice Martin Baričević, ujedno predsjednik DVD-a Jasenice.

Zapovjednik JVP Grada Zadra Željko Šoša istaknuo je kako je ova postrojba iz Programa Vlade i putem EU fondova dobila pet novih vatrogasnih vozila. Na predsjedništvu vatrogasne zajednice donijeli su odluku da postrojbe koje dobiju nova vozila, svoja stara vozila u dobrom stanju daju DVD-ima kojima je to potrebno.

- Nadam se da ga neće puno trebati, ali kad bude potrebno da će spašavati ljudske živote i imovinu. Mi u Zadarskoj županiji bez obzira što svaka općina i svaki grad imaju svoje vatrogasce, radimo kao jedinstvena županijska vatrogasna postrojba jer vatra ili bilo koja druga ugroza ne poznaje granice općine, rekao je Šoša.

Župan Božidar Longin rekao je kako je protekli mandat pokazao koliko nam je bitno vatrogastvo, civilna zaštita i općenito sigurnost na prostoru naše županije.

- Prošli smo velike požare i poplave i vidjeli da su naši vatrogasci bili na visini zadatka. U novom mandatu imamo program za četverogodišnje razdoblje i u tom programu koji ima pet stupaca, na prvom mjestu je sigurnost. Mi smo pod brendom sigurna županija, a pod tim brendom želimo i sigurnu općinu, istaknuo je župan Longin.

Načelnik općine Martin Baričević naglasio je kako je područje njegove općine na prostoru koji je zahtjevan za sve oblike sigurnosti.

- U ovim dijelovima koji su u demografskom smislu dosta napušteni i izloženi svim oblicima nesigurnosti, vatrogasci su ti koji su u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava i koji služe narodu i potrebama prostora, rekao je Baričević i dodao kako će oni ovo vozilo po potrebi angažirati i u druge dijelove županije.

Novo vozilo preuzeo je zapovjednik DVD-a Jasenice i podružnice vatrogasne zajednice Velebit-Obrovac Ante Zubak.