Sudac istrage Županijskog suda u Zadru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio istražni zatvor protiv dvojice osumnjičenih dilera kokaina iz Zadra, 32-godišnjaka i 25-godišnjaka, koji su inače braća.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 32-godišnjak od 10. ožujka do 5. svibnja na području Zadarske županije, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi prodajom droge, u najmanje osamnaest navrata prodao većem broju fizičkih osoba najmanje 20,2 grama droge kokain i tako si pribavio protupravnu imovinsku korist od 10,500,00 kuna. Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičeni 25-godišnjak od 1. travnja 2021. do 8. svibnja 2021. na području Zadarske županije, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi prodajom droge, u najmanje 49 navrata prodao većem broju fizičkih osoba najmanje 80 grama droge kokain i tako si pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 37.000,00 kuna, priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva koji je istražni zatvor zatražio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Dvojica su se tako pridružila trećem i najvećem u lancu preprodavača kokaina, 39-godišnjem J.Ž. koji se iza rešetaka nalazi od sredine travnja, kada je uhvaćen u vozilu s oko 72,7 grama kokaina, nakon čega je bezuspješno pokušao podmititi policajca. Podsjetimo, 39-godišnjak je 2019. godine priveden je kao vodeći opskrbljivač kokainom na zadarskom narkotržištu, a novom istragom sumnjiči ga se da je u travnju 25-godišnjaku prodavao kokain koji je ovaj dalje preprodavao krajnjim konzumentima.

Treći Zadranin, koji je "pao" s dvojicom braće, pušten je na slobodu nakon ispitivanja u DORH-u. Njega se sumnjiči da je u travnju u tri navrata posredovao u kupoprodaji kokaina između 25-godišnjaka i krajnjih kupaca na području Zadra.