Iznad trgovačkog centra Supernova gradi se dugačka betonska konstrukcija koja će predstavljati novi vodotok rječice Ričina.

Nezabilježeni vodeni val Zadar je 2017. godine dobrim dijelom preplavio zbog izlijevanja ove rječice iz korita, pri čemu su stradali sam trgovački centar, ali i brojni gospodarski objekti na njezinom putu, poput postrojenja Odvodnje na Smiljevcu. Krajem prošle godine počela je gradnja IV. faze regulacije vodotoka Ričina, čijim bi se završetkom trebala otkloniti mogućnost ponavljanja ovakvih događaja.

Projektom regulacije vodotoka Ričine od mosta na Gaženičkoj cesti do uzvodnog mosta na državnoj cesti D8, ukupne duljine 3,1 km predviđena je rekonstrukcija vodotoka izgradnjom obrambenih zidova na rubu inundacijskog područja te djelomičnim proširenjem korita na pojedinim dionicama. U ovoj fazi gradi se otvoreni kanal kojim će se voda  s državne ceste odvoditi koritom koje će biti dugo 570 metara. Kapacitet korita povećat će se sa dosadašnjih 20 na 56 m3/s što će omogućiti prihvat znatno većih vodnih valova, a time i podići efikasnost obrane od poplava u slučajevima ekstremnih oborina.

Ukupna vrijednost investicije uređenja vodotoka Ričine iznosi 16,2 milijuna kuna, od čega je samo IV. faza teška 7,9 milijuna kuna s PDV-om. Svi radovi na regulaciji vodotoka trebali bi biti gotovi kroz dvije do tri godine.