Kandidat HDZ-ove koalicije Branko Dukić izrazio je večeras u prvoj izjavi uvjerenje da će on ostati gradonačelnik Zadra nakon drugog kruga izbora.

- Zahvaljujem biračima koji su glasali za mene i HDZ. I dalje smo najveća, stožerna stranka u Zadru. Što s tiče mene, očito idemo u drugi krug. Sve su ankete predviđale drugi krug s Markom Vučetićem, tako se i dogodilo, ali su i govorile da ćemo na kraju pobijediti. I dalje vjerujem u to, rekao je Dukić.

U Gradskom vijeću HDZ ostaje najveća stranka, a što će biti s većinom i hoće li pregovarati s Enijom Meštrovićem razmatrat će se nakon drugog kruga.

- Mi smo na predviđanjima od oko 40 posto, ne vidim neki drugi veliki grad da nije u toj prednosti. Imamo proračun za 2021., imat ćemo prijedlog za 2022. Grad se mora razvijati i ići dalje sa svojim projektima, vidjet ćemo tko će biti protiv. Nastavit ćemo i dalje razvijati grad u pravcu kojeg želimo, da svatko ima prosperitet i dobar život, rekao je Dukić.

Božidar Longin zadovoljan je većinom u Županijskoj skupštini te svojim rezultatom, koji je blizu 50 posto.

- Ako nešto ne bude kako treba, završit ćemo u drugom krugu i to je to. Za nekih sat vremena bit ćemo pametniji. Nisam siguran tko će biti protukandidat, kako će to na kraju završiti, bit će mrtva utrka. Nećemo nagađati, strpimo se pola sata, rekao je Longin.

Božidar Kalmeta je rekao da će na kraju i Dukić i Longin biti pobjednici izbora.

- Mi smo pobjednici prvog kruga lokalnih izbora za Grad Zadra i Zadarsku županiju. U Županijskoj skupštini imamo apsolutnu većinu, za Gradsko vijeće je prerano, u ovom trenutku smo na 12, možda i 13 ili čak 14 vijećnika. Obrađujemo još glasova, u svakom slučaju zadovoljan sam, rekao je Kalmeta, kojemu je žao zbog poraza Martina Baričevića u Jasenicama.

- Nadao sam se da će kao dugogodišnji uspješan načelnik pobijediti, no to su izbori, volja birača, tajno glasovanje, to je ono što daje nekada čar, nekada gorčinu. To je demokracija, rekao je Kalmeta.