U prometnoj nesreći na ulazu u Biograd sinoć je oko 21:30 sati teško stradao 18-godišnji vozač mopeda, kojemu je 27-godišnji vozač automobila oduzeo prednost kada je pokušao skrenuti ulijevo.

Kako doznajemo u PU zadarskoj, vozač automobila zadarskih registracija dolazio je Zagrebačkom ulicom prema križanju s jadranskom magistralom D-8. Na križanju je počeo skretati ulijevo bez da se uvjerio kako će to moći učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

U tom trenutku na njega je neregistriranom Gillerom Runner "naletio" 18-godišnjak, koji je ovim jačim mopedom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motociklom, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Prednjim dijelom mopeda udario je u prednji dio automobila koji mu je oduzeo prednost te pritom zadobio teške tjelesne ozljede.

Automobilom Hitne medicinske pomoći mladić je prebačen u zadarsku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Protiv vozača automobila bit će podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće, a i protiv vozača mopeda uslijedit će sankcije zbog vožnje neregistriranog mopeda bez vozačke dozvole.