Poznata kruzerska kompanija Viking vraća se u Sredozemlje te će u srpnju imati rutu u kojoj će turiste dovoditi u Zadar. Nakon izbijanja epidemije koronavirusa, koja je "pokosila" cijeli ovaj sektor, ovo je prva najava o povratku kruzera u Gaženicu.

Prema informacijama objavljenim na specijaliziranim portalima, Viking planira pokrenuti operacije na Sredozemlju za cijepljene putnike u dvama brodovima - Viking Venus i Viking Sea. Nakon polaska iz Vallette na Malti, jedan brod će ticati Kotor, Dubrovnik, Split, Zadar i Šibenik te se potom vraćati u malteški arhipelag. Drugi će biti na grčkoj ruti, u kojoj su Kalamata, Pirej, Santorini...

Viking Venus i Viking Sea na ovim će linijama biti od srpnja do listopada. Viking Venus je potpuno novi brod kojeg je ovog tjedna u Engleskoj krstila poznata TV-voditeljica Anne Diamond.

- Veselimo se povratku putnika na neke od najljepših lokacija na Mediteranu, maleškom arhipelagu, hrvatskoj i grčkoj obali, rekao je direktor Vikinga Torstein Hagen.

Posljednji veliki kruzeri u Zadar su s turistima stizali u rujnu 2019. godine. Izbijanjem pandemije u ožujku prošle godine sve je otkazano, a jedini koji su dolazili bili su brodovi na mrtvom vezu. Situacija se napokon mijenja - nabolje!