S7 Airlines (Siberia Airlines) ove godine vraća izravne letove iz Moskve za Zadar. Kako javljaju ruski mediji, u prodaju su puštene karte za letove prema Splitu i Zadru od kraja lipnja. Prvi izravni let na liniji Moskva - Zadar planiran je 26. lipnja. Polazak s najvećeg ruskog aerodroma Domodedovo je u 12:35 sati, a slijetanje u Zadar u 14:55 sati. Povratni let je u 15:50 sati istog dana.

Liniju će održavati suvremeni Boeing 737-800, s osam putnika u poslovnom razredu i 168 putnika u ekonomskoj klasi. U ovom trenutku, let u jednom smjeru u ekonomskoj klasi prema Moskvi košta 123 eura, a povratna karta 229 eura (oko 1.700 kuna). Poslovna klasa je za one koji se ne zamaraju financijama - u jednom smjeru cijena karte je 820 eura, povratna 1.625 eura, odnosno oko 12 tisuća kuna. Kažu, vrijedi svake lipe.

U ovom trenutku regularni letovi između Rusije i Hrvatske su suspendirani zbog pandemije. Ipak, posebni aranžmani s putnicima i teretom dopušteni su uz zadovoljavanje protuepidemijskih mjera. Putnici prije polaska moraju pokazati hotelsku rezervaciju, certifikat o cijepljenju ili negativni PCR test, ne stariji od 48 sati.