Kroz stečajni postupak nad tvrtkom Euromakina na bubnju je završio dio kamenoloma Ploče.

U paketu se prodaje osam nekretnina (čestica) ukupne od 12.434 m2, koja je upisana u Registar eksploatacijskih polja kao dio eksploatacijskog polja tehničko-građevnog kamena Ploče. Vrijednost ove imovine procijenjena na 4.6 milijuna kuna, a u prvom krugu javne elektroničke dražbe početna kupoprodajna cijena pala je na 3.4 milijuna kuna.

U opisu dražbe stečajni upravitelj, Dražen Vidman iz Splita, potencijalnim kupcima napominje kako nekretnine, koje se vode kao "Imovina Crno", nisu slobodne od stvari.

- Na imovini se nalazi smeće/otpad koji se tu nalazi iz razdoblja prije otvaranja stečajnog postupka i o čemu je više institucija lokalne i državne uprave već postupilo u okviru svojih ovlasti. Zbog navedene situacije, ovim putem se daje informacija interesentima za kupnju ove imovine na mogući trošak koji bi mogao proizaći u vezi sa smećem/otpadom koji se nalazi na ovoj imovini.

Zanimljivo je kako je ova imovina bila predmet izvida Općinskog državnog odvjetništva u Zadru. U svom izvješću Vidman je tako izvijestio Trgovački sud u Splitu kako je "nakon više razgovora s nadležnim tijelima u Zadru, ishodio odgovarajući dokument Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, u kojem je navedeno da na području Imovine Crno nisu nađene bilo kakve eksplozivne naprave i slično, kako je to bilo navedeno u kaznenoj prijavi 2008. godine protiv nepoznatog počinitelja".

Prodaja se odvija po načelu "viđeno-kupljeno", a nadmetanje počinje 14. srpnja.