Općinski sud u Zadru donio je osuđujuću presudu protiv dvojice okrivljenika - 30-godišnjaka i 49-godišnjaka sa prebivalištem u Viru.

Proglašeni su krivim što su 1. rujna 2018. godine u Viru narušili javni red i mir, odnosno napravili prekršaj koji je započeo na način da se drugookrivljeni 30-godišnjak vozio sa trojicom svojih prijatelja motociklima u Viru. Nakon što su se, njih četvorica, prevezli preko plaže, stanarka obližnje kuće je istima rekla "Što divljate, pozvat ću policiju!", na što joj je ovaj odvratio "Samo ti zovi, je*** mater tebi i njima!".

- Nakon što je 48-godišnja žena o događaju obavijestila svog supruga, on je krenuo u potragu za vozačima motocikala, a nakon što ih je oko 15:30 sati pronašao, izašao je iz svog vozila držeći u ruci montirač i krenuo prema drugookrivljenom koji je lijevom rukom zgrabio montirač, a otvorenim dlanom desne ruke udario 49-godišnjaka po licu. Stariji muškarac potom je sjeo u svoje vozilo, a nakon što je krenuo, udario je motocikl koji je bio parkiran ispred vozila nakon čega se udaljio vozilom u nepoznatom smjeru, stoji u presudi objavljenoj na e-oglasnoj.

Prvookrivljenik se branio pisanim putem navodeći da se ispred njegove kuće nalazi bijeli put na kojem dva puta tjedno četverokotači i neregistrirani motori divljaju i rade osmice. Kako se kamenje dizalo, oštećivalo je auto njegovih gostiju, što je sve uredno prijavljivao policiji. Tog dana bio je očajan i rekao policajcima da će ih on naći kad već oni to ne mogu, te ih pošao tražiti na način da se vozio automobilom po mjestu. 

Konačno, na njih je i naišao, slijedio automobilom i čekao da stanu. Kad su stali, uzeo je montirač u namjeri da udari motor samo zato da ga onesposobi da mu ne bi i dalje divljali pred kućom. Njemu nepoznati mladić je krenuo prema njemu i izbio mu je montirač iz ruke i dao mu "trisku". Dečko koji je bio s njim u društvu je odmah stao između i rekao da se smire i odvoje, a treći ga je pozvao da dođe kod njih u dvorište. "Ljubazni" mladić potom je uzeo kamen u ruku i rekao da će mu razbiti glavu pa se 49-godišnjak brzo okrenuo, sjeo u auto i otišao, usput slučajno okrznuvši motocikl. Drugookrivljenik je u potpunosti priznao prekršaj koji mu se stavlja na teret.

Sutkinja Magda Troskot izrekla im je novčanu kaznu u iznosu od po 754 kune, koju moraju platiti u roku od 90 dana od pravomoćnosti presude.