Vatrogasno vozilo koje je Javna vatrogasna postrojba Grada Zadra darovala 13. svibnja Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jasenice vraćeno je u Zadar.

- Da, vraćeno je jer mora odraditi servis i kada se svi papiri riješe, možemo potpisati ugovor o korištenju, potvrdio je zapovjednik DVD Jasenice, Ante Zubak.

On dodaje kako su oni malo društvo i nemaju novac za to. Vrlo brzo će se vratiti u Jasenice, najavio je Zubak.

Rabljeno vozilo, procijenjeno na 1.5. milijun kuna, koje je donirano uoči prvog izbornog kruga, nije puno pomoglo predsjedniku DVD Martinu Baričeviću. Dugogodišnji načelnik Jasenica, čak i predsjednik Saveza općina RH izgubio je tu poziciju na kojoj se očito uljuljao u korist nezavisnog kandidata Stipe Vulića već u prvom krugu.

Vozilo je neispravno, ovih se dana proširila informacija, koju demantira i zapovjednik JVP Zadar, Željko Šoša.

DVD Jasenice, prema informaciji zapovjednika Zubaka, prodaje kombi star osam godina kako bi kupili novi. Veliko je područje Velebita na kojem su aktivni pripadnici DVD Jasenice i vozilo iz Zadra bit će im značajna pomoć uoči nove požarne sezone. DVD Jasenice broji 33 članova te dvojicu do trojicu sezonaca. Svi su oni prošli vatrogasni tečaj, ali je malo mladih osoba s ovog područja koji bi htjeli biti sezonski vatrogasci. Draže im je ljeti konobariti, ustvrdio je zapovjednik DVD Jasenice.