„Radovi na gradilištu su u tijeku. Ukoliko nastupe okolnosti koje predstavljaju kršenje odredbi Ugovora, Opća bolnica Zadar poduzeti će sve zakonske mjere koje joj stoje na raspolaganju", odgovor je ravnatelja zadarske bolnice, dr. Željka Čuline.

Prije desetak dana pitali smo ravnatelja Čulinu za službeni status gradilišta vidljiv prolaznicima kao i djelatnicima Bolnice. 

S obzirom da nisu vidljive promjene na gradilištu dnevne bolnice, možete li javnosti dati informaciju što je izvođač radova poduzeo po posljednjem zadanom roku kojeg očito neće ispoštovati?, glasio je novinarski upit.

Taj rok je 14. lipnja, potvrdio nam je voditelj tog EU projekta, dipl. ing. Nenad Šužberić, kazavši kako danas imaju tzv. koordinaciju na gradilištu na kojem se ništa značajno nije dogodilo u posljednje vrijeme.

Sada je to stvar investitora, dodao je voditelj projekata. Na potezu su Ravnateljstvo bolnice i osnivač Zadarska županija.

Gradnja objekta dnevne bolnice koju su izvođači iz Slovenije započeli polovicom 2019. godine, premašila je sve rokove koje nadzire Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.

S problemom gradilišta upoznat je i državni tajnik Silvio Bašić, koji je nakon toga postao i član Upravnog vijeća zadarske bolnice.

No, današnje fotografije ne razlikuje se naizgled od onih koje smo napravili polovicom travnja kada nismo uspjeli vidjeti niti jednog radnika na gradilištu "teškom"  37.6 milijuna kuna plus PDV.