Namik Agić postao je četverostruki državni prvak iz matematike! Talentirani Zadranin kao učenik zagrebačke XV. gimnazije jedini je u kategoriji za 2. razred srednjih škola točno riješio 100 % zadataka (50/50).

- Ovim rezultatom uletio je u ekipu za međunarodnu MEMO olimpijadu!, potvrdila nam je ponosna majka, Biljana Agić. Na putu prema novom uspjehu Namiku su pomogli i mentori Marina Ninković, Daniel Širola, Krunoslav Ivanković i Luka Kraljević.

Odličan rezultat na državnom natjecanju iz matematike ostvarila je i učenica 2. razreda Gimnazije Franje Petrića, Stella Čolo. Pod mentorstvom Deana Raonića i Marina Varivode, Stella je ostvarila 41 bod i time podijelila četvrto mjesto s Jankom Bušelićem iz XV. gimnazije te osvojila III. nagradu!

Uz zahvalu svim učenicima i mentorima koji su i u ovim iznimno zahtjevnim trenutcima pronašli motivaciju, vremena i volje za dodatan rad i učenje, Agencija za odgoj i obrazovanje i najavila je kako će i ove godine nagraditi najbolje učenike, pobjednike državnih i međunarodnih natjecanja u znanju. Dodjela Oskar znanja za 2020/2021. školsku godinu, najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju kojom se već 17 godina nagrađuju najbolji učenici i mentori osnovnih i srednjih škola te glazbenih i plesnih škola u Republici Hrvatskoj, održat će se potkraj rujna.