Nekoliko dana nakon završetka drugog kruga izbora, na kojima je mandat gradonačelnika Zadra dobio Branko Dukić, naziru se prve nesuglasice među do jučer oporbenim "kolegama". S jedne strane je lista koalicije Srcem za Zadar, predvođena Markom Vučetićem, a s druge nezavisna lista Enija Meštrovića, o kojoj ovisi hoće li Dukić i HDZ moći provoditi odluke u Gradskom vijeću.

Kako smo i prije izbora najavljivali, jedini realni scenarij na početku je tiha podrška pobjedniku, a pokazalo se da će to biti Dukić, uz postavljanje uvjeta oko pojedinih projekata ili kadrovskih rješenja. Meštrović je to nakon izbora nazvao mogućom projektnom suradnjom, uz "provjetravanje" pročelničkih mjesta, na što je kritički reagirao Vučetić. On, naime, smatra da bi svaka suradnja s Dukićem i HDZ-om, pa nazvala se ona i projektnom suradnjom, bila "kukavički oblik prikrivanja neprincipijelne koalicije s HDZ-om".

- Mi smo od početka svoji i takvi ćemo ostati. Mogu drugi govoriti što hoće, ljudi će iz svega vidjeti da ne tražimo pozicije, pročelnička mjesta, zapošljavanja. Sve će biti transparentno - ako možemo nešto napraviti dobro, ako ne - bog. Mi nemamo obvezu prema nikome, nego samo prema građanima. Mi smo i protiv HDZ-a i SDP-a, stranaka i stranačkog jednoumlja koje je bilo na vlasti u državi 30 godina. Sve je to ista pašta. Ono što mi želimo je provući naše projekte koji će biti na korist građanima, kaže Meštrović, dodajući da pozivi na "nervozu i destrukciju" neće naići na plodno tlo.

- Ni HDZ ni SDP neće koristiti Konje za svoje oružje, poručuje Meštrović.