Policijski službenici kriminalisitičke policije PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela te prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Sumnjiči ga se da je u srijedu, 3. lipnja oko 17.30 sati u Zadru na gradskom predjelu Stanovi, uputio ozbiljne prijetnje prema njemu bliskim osobama koje su kod njih izazvale strah i uznemirenost, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Policajci su ga ubrzo nakon dojave zatekli u obližnjoj ulici, a kod njega su pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz drugih kaznenih djela te hladno oružje.

Prilikom postupanja policije, 36-godišnjak je pružao aktivni otpor te je uz uporabu sredstava prisile uhićen i priveden u službene prostorije. Tom prilikom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a s namjerom sprječavanja službene osobe u obavljanju ovlaštenih radnji, fizičkom snagom oštetio je vrata službenog vozila i pokušao udariti policijskog službenika, te ga pritom lakše ozlijedio.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnjiči ga se da je s utorka na srijedu u ulici Hrvoja Ćustića u Zadru, s gradilišta otuđio oko 30m bakrenih cijevi te električni kabel u vlasništvu 34-godišnjaka. Navedeni predmeti su mu oduzeti i bit ce vraćeni vlasniku.

Muškarac je predan pritvorskom nadzorniku, dok se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Prijetnja, Prisila prema službenoj osobi, Teška krađa i Oštećenje tuđe stvari.

Zbog nedozvoljenog posjedovanja hladnog oružja, protiv njega se nadležnom Prekršajnom sudu podnosi Optužni prijedlog iz Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana.