U subotu 5. lipnja prijepodne na predjelu Poluotoka u Zadru, nepoznati počinitelj je iz torbice otuđio novčanik u vlasništvu 62-godišnje državljanke Njemačke, izvijestila je PU zadarska. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Istog dana, iza 14 sati u policijsku postaju pristupio je građanin koji je na predjelu Jazina pronašao novčanik s osobnim dokumentima oštećene državljanke Njemačke i predao ga policiji, nakon čega su policijski službenici odmah kontaktirali oštećenu i vratili joj pronađene dokumente.

Isti lopov ili više njih bili su marljivi kroz subotnje jutro, pa je tako u subotu ujutro na Liburnskoj obali otuđen planinarski ruksak s opremom u vlasništvu 31-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Nešto kasnije nepoznati počinitelj je iz ruksaka otuđio novčanik u vlasništvu 63-godišnje državljanke Francuske, također s materijalnom štetom od nekoliko tisuća kuna.

U nedjelju 6. lipnja na predjelu Kolovare u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio torbicu u vlasništvu 51-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja, kao i u ranijim slučajevima, državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.