U četvrtak u 14:25 sati u mjestu Sveti Petar na Moru, odnosno na Jadranskoj magistrali, dogodio se lančani sudar četiriju automobila.

Nesreću je skrivio 53-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom zadarskih registracijskih oznaka i kretao se u smjeru istok-zapad. Uslijed nedržanja razmaka, s prednjom stranom vozila udario je u stražnju stranu automobila zadarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 70-godišnjak. Od tog udarca, on se odbio i sa svojom prednjom stranom udario u vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka za čijim je volanom bila 64-godišnja Amerikanka. Konačno, automobil Amerikanke je prednjom stranom udario u automobil 20-godišnje Zadranke koja se zaustavila i započela radnju skretanja s magistrale ulijevo.

Nitko nije bio alkoholiziran.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su 64-godišnjakinja i 70-godišnjak, a 20-godinjakinja i putnik iz automobila sa dubrovačkim tablicama lakše tjelesne ozljede. U svezi kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, policija i dalje obavlja izvide i obrađuje slučaj.