U tijeku su tri natječaja za ravnatelja zadarskih srednjih škola koji nemaju cjelovit sastav Školskog odbora.

Nedostaju tri člana koje je propustio na vrijeme imenovati osnivač, župan u ime Zadarske županije, a razlog tome su izbori. Tek nakon što se konstituira Županijska skupština, bit će i imenovani članovi Školskih odbora, doznajemo u Županiji, a znamo da za izbore ravnatelja to neće biti pravodobno.

Međutim, sastav školskih odbora od 7 članova, ne ovisi o ta tri koja dolaze iz politike i s kvorumom od četiri glasa, može se izabrati ravnatelj.

Uradit će to prvo Prirodoslovno grafička škola u kojoj je u tijeku drugi dio natječaja na koji su dobili dvije prijave. Jedna je nepotpuna s dokumentacijom pa je u igri samo nastavnica te škole Anamarija Ivković. Njezina kandidatura morala je proći Nastavničko te Vijeće roditelja čijih četvero predstavnika sjedi u školskom odboru koji donosi službenu odluku.

Dosadašnji ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Tomislav Grbin službeno odlazi u mirovinu 31. kolovoza.

U četvrtak je objavljen natječaj za ravnateljsko mjesto u dvije zadarske srednje škole. Iako je to trebao biti posljednji mandat Svetka Perkovića na čelu Pomorske škole, nažalost najdugovječniji zadarski ravnatelj nije uspio dovršiti ni ovaj koji mu je započeo 2017. godine.

Objavljen je natječaj za ravnateljsko mjesto nakon što je Školski odbor prije nepunih mjesec dana za taj rok imenovao v.d. ravnateljem Marinom Perinićem na koji se, kako nam on je ranije rekao, spreman javiti.

To će napraviti i dosadašnja ravnateljica MIOC-a, odnosno Gimnazije Franje Petrića, Blanka Pedišić. Ona od 2011. godine uspješno vodi tu školu nakon što je u zaslužnu mirovinu otišao dugogodišnji ravnatelj Zdravko Ćurko.

Smjena generacija, mirovina, Sabor i prerani odlazak, ali nikad više ovakvog sastava aktiva ravnatelja zadarskih srednjih škola