Pripadnici Hrvatske vojske iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku Donjem u sudjelovali su u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je organizirana u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar, a prikupljene su 32 doze krvi.

Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. krila i Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin", akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

Zapovjednik 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, pukovnik Krešimir Ražov, istaknuo je kako je ovo iznad svega human čin. "Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi se obilježava danas pa smo se i mi, pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, uključili u obilježavanje. Svjedoci smo u vremenu u komu živimo da se humanost gradi upravo kroz ovakve aktivnosti. Dobrovoljno darivanje krvi zapravo je odlika spremnosti pripadnika Oružanih snaga RH da se daruje za drugog, za čovjeka u potrebi. Svakodnevno svjedočimo humanim djelima. Ovo je naš doprinos za ljude u potrebi", poručio je pukovnik Ražov.

Akcija darivanja krvi organizira se duži niz godina, a aktivno je uključeno više od 150 stalnih darivatelja koji se u prosjeku odazivaju tri puta godišnje.