"Mali, ali veliki", naziv je nove dječje zabavno-edukativne emisije koja je na male ekrane preko Diadore TV vratila televizijski sadržaj koji je nedostajao u lokalnim, ali i širim okvirima.

- Djetinjstvo sam provela u vremenu koje je bilo nježno i bogato sadržajima dječjeg programa na televiziji. Danas ima preko stotinu programa, a gotovo i nema pravog sadržaja za djecu. Stoga, iza ideje stoji žal za takvim djetinjstvom i maštanje o boljoj budućnosti za djecu. Kako to biva s godinama i situacijama koje nam život plasira, počinjemo se koncentrirati na stvari koje su nam zaista važne i imaju smisla. Uvidjela sam da sam najbolja kad radim ono za što mislim da ima smisla, rekla nam je autorica emisije Sanja Grgina.

Ova glumica i lutkarica već je četvrt stoljeća zaštitni znak Kazališta lutaka Zadar, stoga ne čudi kako glavnu ulogu u emisiji ima medo Filip.

- Lutka može biti fantastičan link, odnosno transfer između djeteta i odraslog svijeta. Po svojoj unučici vidim kako joj najviše sviđa kad medo govori, ali i kada djeca odgovaraju za djecu.

Djevojčicu Leu glumi talentirana Lea Brajica, a uz nju i medu centralni lik emisije je profesor kojeg je utjelovio jedan i jedinstveni Ante Mihić, teolog i knjižničar iz Sali.

- Sve počiva na igri kroz koju se otvaraju razne teme, naizgled možda banalne, ali zapravo važne za život, poput vremena, prijateljstva, kućnih ljubimca... Uranjamo u svijet djece, dakle malih ljudi, ali tu su i naša mala filozofiranja, što uvjetno rečeno rade veliki ljudi, objasnila nam je Grgina kako je nastao naziv emisije.

Iza kamere stoje Damir Granić i Marko Kujundžić, vlasnici tvrtke Forte Digital bez kojih, ističe Grgina, njezina vizija ne bi postala stvarnost. Autorica emisije ponosna je i na uvodnu pjesmu "Dan nam je dan na dar" koja je nastala u suradnji s Hrvojem Dukićem, Edinom Tahirovićem i Elenom Stellom.

- Imam zaista fantastične prijatelje i suradnike, ističe Grgina.

Ovu nedjelju na rasporedu je deseta epizoda, finalna iz prve sezone, nakon čega slijedi tradicionalna ljetna programska stanka.

- Kroz ljeto ćemo stvarati nove episode i vidjeti kuda će nas sve odvesti. Još uvijek je sve na dobroj volji. Naša je tendencija u lokalnim okvirima stvoriti nešto vrijedno i kvalitetno na nacionalnoj razini, nešto što će, nadamo se, zavoljeti i gledati djeca iz Zadra, ali i šire, poručila je Grgina kojoj je, uz iskazano zadovoljstvo roditelja, baka i djedova, najveći kompliment na račun ove 20-minutne igrano-lutkarske emisije bilo pitanje jednog djeteta: "Kad će više ta nedjelja?"

Ako propustite nedjeljno izdanje emisije, koje je na rasporedu u 10:30 sati, reprizu "Malih, ali velikih" možete pogledati na Diadori TV u ponedjeljak u 15:30 sati.