Profesori i učenici OŠ Šimuna Kozičića Benje, dirnuti tužnim scenama iz potresom pogođenih područja, organizirali su humanitarnu akciju "Glini ZAdar" kako bi pomogli svojim vršnjacima odnosno kolegama iz OŠ Glina.

U sklopu akcije prikupljena je novčana pomoć te školski pribor, a tijekom posjete Glini donacije su osobno uručene profesorima i učenicima. Zadarski učenici i njihovi roditelji napravili su korak dalje te će krajem lipnja u svojim domovima ugostiti 15 učenika iz Gline kako bi im ovu tešku godinu uljepšali ljetnim danima provedenim na moru.

Plemenitu akciju u režiji učenika OŠ Šimuna Kozičića Benje rado je podržao i zadarski Turisthotel. Ravnateljica OŠ Glina, R. Štajdohar ukazala je kako zbog nesretnih okolnosti, učenici osmih razreda neće moći otputovati na ekskurziju koja obilježava kraj osnovnoškolskog obrazovanja. U želji da 54 učenika iz Gline ipak ne ostane bez vrijedne školske uspomene, pobrinuo se Turisthotel ponudivši smještaj u Boutique Hostelu Forum.

Tako će osmaši iz Gline ipak imati priliku otputovati na ekskurziju, upoznati Zadar te još jednom doživjeti veliko zadarsko srce.