Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u ožujku je pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom „Glini ZaDar" s ciljem prikupljanja donacija za učenike iz potresom pogođenog područja Gline.

Humanitarna akcija obuhvatila je prikupljanje novčanih priloga, školskog pribora kao i organizaciju ljetovanja za učenike OŠ Glina u obiteljima učenika OŠ Š.K.Benje tijekom ljetnih praznika. Ravnatelj Dražen Adžić istaknuo je kako su ovim načinom htjeli potaknuti učenike na solidarnost i zajedništvo u pomaganju potrebitima. Kolegama iz škole u Glini organizirani su posjet Muzeju antičkog stakla, izložbi Zlato i srebro Zadra, posjet NP-u Paklenica, NP-u Krka i druge aktivnosti tijekom boravka u Zadru i Zadarskoj županiji.

Gradonačelnik Branko Dukić i pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić u klaustru crkve sv. Frane pozdravili su učenike iz OŠ Glina zaželjevši obiteljima petrinjskog kraja, koji je nedavno u potresu pretrpio velike štete i donio previše briga, te da se sve što prije obnovi i da se takva tragedija nikada ne ponovi.

- Zahvaljujem gvardijanu fra Ivanu Lelasu jer klaustar sv. Frane za naš današnji susret nismo izabrali slučajno. U sakristiji ove crkve 18. veljače 1358. potpisan je čuveni Zadarski mir između Mletačke Republike i hrvatsko-ugarskog kralja Ludovika I., čime je uspostavljen dugogodišnji mir na ovim prostorima. Čuvajući mir i prenoseći te vrednote na najmlađe, promičemo i poznavanje naše povijesti, kulturne i društvene baštine, tradicije i običaja, ali i prirodnih ljepota, zauzimajući se za bolji život svih nas i onih koji tek dolaze. Zato neka i naš današnji susret nosi poruku mira, istaknuo je ovom prigodom Dukić zaželjevši da svima boravak u Zadru ostane u trajnoj lijepoj uspomeni.

Zahvalio je ravnatelju OŠ Š.K.Benje, učenicima domaćinima i njihovim obiteljima na ovoj lijepoj inicijativi koja će ih obogatiti divnim iskustvom i biti primjerom i drugima.

U ime svih učenika i nastavnika, na cjelokupnoj humanitarnoj akciji zahvalila je ravnateljica OŠ iz Gline, Robertina Štajdohar istaknuvši kako vjeruje da će ovo ljetovanje djeci ostati u trajnom lijepom sjećanju. Nekić je naglasio kako je ovo prilika razvijanju daljnje suradnje kroz organizaciju razmjene učenika.